"Не играхме по начин, който на мен ми се искаше. Има обективни причини, но не трябва да се оправдаваме с тях", каза на пресконференция днес в Националния пресклуб на БТА в Плевен старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен Любомир Минчев. 

Заедно с мениджъра на клуба Богдан Петков и треньора Тодор Тодоров, те коментираха резултатите на плевенчани през сезон 2022/2023. 

"Щом не сме продължили, до тук са ни били възможностите. Имахме неща, които са част от спортния живот – контузии и ограничения на състава, ротации, най-вече при нас беше при високите играчи. Смятам, че това бе една от трудностите в отбора - в ротацията и в противопоставянето в борбата отдолу в подкошието след контузията на един от чужденците", каза още Минчев. Той добави, че за следващия сезон разговорите тепърва предстоят, има набелязани цели, но е все още рано да се коментира. 

Според мениджъра на клуба Богдан Петков през последните две години се е завърнал интересът на обществото към отбора на Спартак Плевен.
 
"Завършва двегодишен цикъл, в който имахме за цел да върнем по-големия интерес на обществото към нашия отбор. Смятам, че го постигнахме. Чисто статистически данните сочат, че нашата зала е най-посещаваната в края на този сезон от всички в Националната баскетболна лига. Това говори, че мачовете на отбора предизвикват сериозен интерес в нашето общество, което означава до не малка степен, че отборът си е свършил работата", категоричен бе Петков. 

Той заяви, че клубът няма финансови затруднения, което е плод на неимоверни усилия. 

"Надяваме се перспективите пред нашия отбор да са все повече", добави мениджърът.