Берое победи с 3:1 Марица (Пловдив) в контролна среща, играна на тренировъчния терен над стадион „Берое“. Головете за „заралии“ бяха дело на Калоян Кръстев, Вини Трибуле и Дамян Йорданов, а и при трите попадения асистенциите бяха дело на Уерди Мара. Попадението за гостите реализира Георги Трифонов.

Берое поведе с 1:0 в 14-ата минута. Уерди Мара центрира от корнер в наказателното поле на гостите, където Калоян Кръстев бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на пловдивчани.

В 32-ата минута Радослав Апостолов фаулира Симеон Мечев, след което се стигна до спречкване между двамата. Съдията показа директен червен картон на Мечев, а футболистът на гостите получи жълт картон от рефера. Георги Динков се появи в игра на мястото на изгонения халф от Берое.

Пловдивчани успяха да изравнят резултата в 37-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на старозагорци, Георги Трифонов засече топката и я прати във вратата на Иван Гошев.

В 53-ата минута обаче „зелените“ поведоха с 2:1, след като отново Уерди Мера намери Трибуле в наказателното поле на Марица, а нападателят не пропусна да прати топката във вратата на пловдивчани – 2:1. Няколко секунди по-късно Вини Трибуле отново отправи опасен удар, но встрани от вратата на Марица.

Берое направи резултата 3:1 в 60-ата минута. Тогава Уерди Мара подаде към Дамян Йорданов, който с диагонален удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на гостите.

Следващата контрола на старозагорци е на 31 март срещу Септември (София) в Стара Загора.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe