Старши треньорът на Берое Николай Киров даде мнението си пред Sportal.bg след победата на своя тим на Македония (Гьорче Петров) в контролна среща. “Заралии” се наложиха с 3:2, като се получи доста атрактивен двубой.

“Още малко по-добре относно ситуацията с владеенето на топката. Днес създадохме доста положения, но проблемът е, че две полувремена сега и предния път се развиха нещата по един и същ начин. Като владеем топката, изтърваме положения, допускаме голове, което е проблем. Лошо отреагирахме на бързия им преход от защита в атака. Нормално е, ние градим нов отбор и важно във всяка една среща да има подобрение в двете фази.

Доста ситуации имахме за отбелязване, доста грешни решения в наказателното поле. Ще трябва да обръщаме внимание и на последния 30-ти метър. През тази седмица работехме върху първичното изнасяне на топката, доста неща се случваха. През втората част ритъмът се понаруши и там е важно вече младите да получават шанс, за да могат да търпят развитие и те.

За мен не е проблем да работя с млади. Винаги е било практика за мен. Трудно им е най-вероятно и на тях, но е важно да усетят тръпката и през годината да могат да помагат на втория ни състав.

Всеки спортист трябва да се стреми към победа. Така трябва да се възпитава един човек в спорта. В контролите и други неща са важни, но за мен всеки един двубой, независимо дали контрола, или официален, трябва да се търси победата”, заяви Киров.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.