Интересна история има каращият проби в Пирин (Благоевград) нидерландски централен защитник Сандер ван Лой, който влезе като резерва в съботната контрола на "орлетата" с Ботев Враца (2:1), пише "Мач Телеграф". Той е без отбор от две години, след като напусна шведския елитен Фалкенберг. 

След това заради скандал между футболни агенти той се разминава с трансфер в италианския Лече, а миналата зима по лични причини не се съгласява да подпише с отбор от Шотландия, което окончателно поставя под въпрос кариерата му. От есента обаче юношата на Цволе е крайно мотивиран да намери подходящо ново предизвикателство и е бил убеден, че българският шампионат е отличен шанс да рестартира футболната си кариера.

Ван Лой обаче се е целил и по-високо и само преди няколко седмици е тренирал с отбора на Шалке 04 по време на лагера на "кралско-сините" в Турция. Ван Лой е оставил добри впечатления и треньори от клуба са му обявили, че могат да го тестват през лятото, когато, ако отборът изпадне от Първа Бундеслига, ще се смени профилът на потенциалните попълнения.

Треньорът на "орлетата" Христо Янев, все още не е взел решение дали 25-годишният футболист ще му бъде полезен в битката за оцеляване в efbet Лига. Към Ван Лой обаче има интерес от още няколко клуба от Балканите. Той има опит като централен бранител, както при система в отбрана от четирима, ката и при вариант с трима.

Нидерландецът вероятно ще вземе участие в утрешната контрола срещу северномакедонския ФК Скопие.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.