Берое успя да победи с 2:0 Арда (Кърджали) в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. След 6 поредни мача без успех “заралии” най-после грабнаха трите точки и постигнаха първи успех под ръководството на Николай Киров. В герои за старозагорци се превърнаха двамата нападатели - новото попълнение Вини Трибуле и познатия Абубакар Тунгара, които реализираха двете положения в срещата (47’ и 67’). За французина това беше първи мач и първо попадение със зеления екип. Арда също се представи на ниво и дори вкара гол чрез Светослав Ковачев, но попадението бе отменено заради засада.

Двубоят в Стара Загора започна равностойно, като през първите 15 минути не се създадоха сериозни опасности пред нито една от двете врати. На два пъти “заралии” стреляха към вратата на Арда, но крайно неточно. В 16-ата минута Лъчезар Котев опита късмета си от малък ъгъл, но изкара в аут.

Последваха нови скучни минути, в които битката в средата на терена преобладаваше. В 25-ата минута дойде и може би най-интересното положение до момента в срещата. Спас Георгиев центрира остро отдясно, а Серкан Юсеин нахлу в наказателното поле и засече с глава. Топката обаче се удари в земята и мина над напречната греда. 

Малко по-късно Иван Караджов трябваше да се намесва след опасен удар на Тонислав Йорданов. В 32-ата минута Абубакар Тунгара засече с воле центриране от корнер и отправи коварен шут от близка дистанция, но Анатолий Господинов показа рефлекс и успя да спаси.

До края на полувремето повече интересни положения нямаше и така двата тима се оттеглиха без голове на почивката.

Второто полувреме започна по най-добрия възможен начин за домакините. 2 минути след сигнала за начало на вторите 45 минути “заралии” успяха да открият резултата. Божидар Пенчев отне топката в средата на терена и я чукна към Вини Трибуле. Новият футболист на Берое напредна и от границата на наказателното поле прониза вратата на Анатолий Господинов - 1:0.

В следващите минути Арда понатисна своя противник и потърси изравняване на резултата. В 62-ата минута Светослав Ковачев отправи хубав шут от границата на наказателното поле и вкара за 1:1, но попадението бе отменено заради засада.

В 66-ата минута Стив Траоре получи хубав извеждащ пас и с помощта на бързината си навлезе в наказателното поле, като остана сам срещу стража на тима от Кърджали. На гърба на Траоре обаче беше Умар Сако и за да се измъкне от него, нападателят на “заралии” смени рязко посоката. Защитникът на “сините” посегна да го спре, но го фаулира, което доведе до дузпа в полза на домакините. Зад топката застана Абубакар Тунгара, който стреля, Господинов изби, но при добавката звездата на Берое не сбърка и удвои.

До края на двубоя двата тима не успяха да си създадат опасни положения, като единствено Тонислав Йорданов стреля опасно, но право в ръцете на Караджов. Така Берое записа 4-та победа от началото на сезона, като всички успехи са постигнати на собствен терен. 

В класирането старозагорци се изкачват до 11-ата позиция с 16 точки. Арда от своя страна е 9-ти с 23 пункта.

БЕРОЕ 2:0 АРДА

1:0 Вини Трибуле (47)
2:0 Абубакар Тунгара (68)

Стартови състави:

Берое: 1. Иван Караджов, 3. Димитър Пиргов, 5. Томас Фонтен, 6. Рука, 8. Серкан Юсеин, 10. Абубакар Тунгара, 14. Стилиян Николов, 16. Симеон Мечев, 17. Спас Георгиев, 21. Вини Трибуле, 77. Божидар Пенчев;

Арда: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 8. Милен Желев, 9. Тонислав Йорданов, 10. Светослав Ковачев, 20. Деян Лозев, 24. Алекс Петков, 33. Иван Тилев, 70. Христо Иванов, 77. Илия Юруков, 80. Лъчезар Котев.

Снимки: startphoto.bg