ЦСКА 1948 спечели с обрат домакинството си на Пирин (Благоевград). Футболистите на Христо Янев поведоха в резултата, след като Ангел Лясков от "червените" беше изгонен от игра с директен червен картон. След почивката обаче отборът на Любослав Пенев вдигна на щурм и стигна до победа с 2:1 над "орлетата". 

Венцислав Бенгюзов откри резултата с плътен удар след центриране от корнер в 28-ата минута. Ивайло Чочев изравни в 55-ата минута със своя 14-и гол в шампионата. В 82-ата минута резервата Енрике Рафаел донесе обрата за "червените". От състава на ЦСКА 1948 отсъстваше националът Радослав Кирилов, както и други двама титуляри - Джонатан Перейра и Елитон. 

Срещата започна в скучно темпо, като сериозни положения пред двете врати в началото липсваха. В 20-ата минута страстите се повишиха, когато Ангел Лясков настъпи глезена на Иван Тасев от "орлетата" в средата на терена. Реферът Васимир Ел-Хатиб си помогна с VAR, за да вземе решение - да покаже директен червен картон на бека на "червените", преценявайки, че Лясков настъпва умишлено Тасев.

В 28-ата минута нещата за тима на Пенев станаха още по-лоши, след като Венцислав Бенгюзов попари "червените" с гол. Опитният полузащитник на Пирин посрещна с крак центриране от ъглов удар и топката се спря в мрежата зад Даниел Наумов - 1:0 за гостите. В мига преди попадението централният нападател на ЦСКА 1948 Евгений Сердюк се претърколи във вратарското поле на "червените", но повторенията не показаха интервенция между него и футболист в зелено. 

Към края на полувремето "орлетата" създадоха две опасности пред Наумов, като в единия случай топката дори се спря във вратата на националния страж. Първо, Иван Тасев изскочи отдясно на Наумов, но вратарят спаси с една ръка изстрела, след което беше отсъдена засада на благоевградското крило. В 43-ата минута Станислав Костов получи пас зад защитата на ЦСКА 1948, последва точен удар на бившия нападател на Левски, но съдиите правилно маркираха засада и попадението беше отменено. 

16

В добавеното време Сердюк можеше да изравни резултата, получавайки добър пас от Георги Русев на пет-шест метра пред голлинията на Пирин, но последвалият шут на украинеца беше много неточен. 

В 55-ата минута Ивайло Чочев реализира своя "дежурен" гол. Дефанзивният халф на ЦСКА 1948 посрещна с глава центриране отляво и порази целта за 1:1. Това беше попадение номер 14 през сезона за звездата на "червените". 

Последва натиск на домакините, който към края донесе дивиденти на ЦСКА 1948. В 75-ата минута резервата Александър Колев, който се включи силно, можеше да порази мрежата на хората на Янев, но централният нападател не сполучи след изстрел с глава. В 82-ата минута обаче второто попадение на ЦСКА 1948 стана факт. Георги Русев слаломира през отбраната на Пирин, последва комбинация между него и Колев и подаване към друга резерва в отбора на Ел Голеадор - Енрике Рафаел. Бразилското крило на столичани действа хладнокръвно и не сгреши - 2:1 за ЦСКА 1948. 

ЦСКА 1948 2:1 Пирин (Благоевград) 

0:1 Венцислав Бенгюзов (28)
1:1 Ивайло Чочев (55)
2:1 Енрике Рафаел (82)

Стартовите състави:

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 22. Даскалов, 87. Петров, 24. Марин, 4. Лясков, 18. Чочев, 58. Октавио, 6. Охене, 10. Русев, 7. Топузов, 25. Сердюк. 

Пирин: 12. Ковальов, 38. Дюлгеров, 11. Йорданов, 73. Бенгюзов, 26. Тасев, 5. Бодуров, 17. Цонев, 10. Шоколаров, 29. Костов, 45. Хубчев, 20. Макрецкис.

Снимки: Борислав Трошев