Пирин (Благоевград) и Спартак (Варна) откриват 18-ия кръг на efbet Лига с ключов сблъсък помежду си. Двубоят на стадион "Христо Ботев" в Благоевград стартира днес в 17:30 часа. Главен съдия ще бъде Ивайло Ненков. Двата тима се намират на последните две места в класирането и трите точки са им от изключителна важност.

Домакините от Пирин са на предпоследното 12-то място с актив от 9 пункта. Момчетата на Христо Янев имат само 1 победа от началото на сезона и са записали 3 загуби в последните с 5 двубоя. В предишния кръг "орлетата" отстъпиха на ЦСКА 1948, въпреки че играха с човек повече почти през целия двубой.

Пирин, заедно с Хебър, са отборите, които са вкарали най-малко голове от началото на сезона. За 17 изиграни двубоя благоевградчани са отбелязали едва 10 попадения, което показва, че може би проблемите на тима са най-вече в атака. При евентуална загуба днес Пирин ще заеме последното място и само ще влоши положението си.

Спартак от своя страна може да се каже, че се намира в положителна форма. На фона на доста лошия старт сега "соколите" са в серия от три поредни равенства и се доближиха само на 1 точка зад днешния си опонент. Варненци са с 8 пункта на последното място и при евентуален успех днес за пръв път от доста време насам ще се изкачат нагоре в таблицата.

31

В последния кръг тимът на Тодор Киселичков поднесе една от изненадите, след като направи зрелищно 2:2 с Левски у дома. Преди това Спартак записа същия резултат и срещу Славия като гост и така за общо 2 мача варненци вкараха 4 гола, което е почти 1/3 от вкараните им попадения от началото на сезона. Подемът в играта им се вижда и сега "соколите" със сигурност ще искат да го запазят и да грабнат трите точки срещу очертаващия им се като пряк конкурент за оцеляването Пирин.

Пирин и Спартак вече играха веднъж помежду си през този сезон. В началото на кампанията двата тима си спретнаха 1:1 на "Коритото" в морската ни столица. През лятото на миналата година "соколи" и "орлета" изиграха и контрола, спечелена от днешните домакини с 1:0. Двата отбора нямат навика да си вкарват много голове в елита, като най-резултатната среща между Пирин и Спартак от последните 6 мача в първото ниво на българския футбол завърши 1:2 през 2007 година.

ПИРИН - СПАРТАК (ВАРНА)

Вероятни състави:

ПИРИН (4-1-4-1): Ковальов; Макрецкис, Дюлгеров, Бодуров, Х. Хубчев; Бенгюзов; И. Тасев, Шоколаров, Р. Цонев, А. Йорданов; С. Костов
Старши треньор: Х. Янев

СПАРТАК ВН (3-4-1-2): Дичевски; Н. Борисов, П. Димов, Моура; Мехмед, Ивайлов, Р. Руменов, В. Митев; Б. Васев; З. Димитров, Ивей
Старши треньор: Т. Киселичков

СЪДИЯ: Ивайло Ненков
СТАДИОН: "Христо Ботев", Благоевград 
НАЧАЛО: 17:30 часа