Отборите на Славия и Черно море ще се изправят един срещу друг в двубой от 17-ия кръг на еfbet Лига. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" в София стартира в 12:30 часа.

Двата състава са в жестока битка за място в Топ 6. "Моряците" се намират на пето място във временното класиране с актив от 29 точки. Футболистите на Златомир Загорчич пък са на седма позиция с три по-малко от днешния си съперник. Варненци нямат загуба в последните пет мача, но трябва да отбележим, че в четири от тях завършиха при равен резултат. Успехът дойде срещу Локомотив (София).

Столичани пък взеха само две точки от последните три двубоя. Тази колеблива серия дойде след страхотния успех на тима над Левски. В последния кръг Славия изненадващо завърши 2:2 в София срещу последния в класирането Спартак (Варна).

Трябва да отбележим, че след двубоя с Левски ситуацията при Златомир Загорчич бе тежка, след като доста играчи бяха извън състава поради контузии. Добрата новина за сръбския специалист е, че халфът Иван Минчев и крилото Кристиан Добрев ще могат да вземат участие в сблъсъка с Черно море. Аут обаче е крайният бранител Ертан Томбак, който има травма в ръката, получена именно в битката с Левски.

Положението при Илиан Илиев също не е перфектно. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" пропускат Цветомир Панов, Виктор Попов и Даниел Димов, които са с травми. Все пак опитният специалист ще може да заложи на всичко най-добро поне в атака, където в групата попадат Закария Беншаа, Мади Кета и Матиас Курьор.

СЛАВИЯ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

СЛАВИЯ (4-1-4-1): Вуцов; Попадийн, Чешмеджиев, Керчев, Соарес; Нгуена; Добрев, Дост, Г. Иванов, Тасев; А. Ахмедов
Старши треньор: З. Загорчич

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Г. Георгиев; Велев, Атанасов, Босанчич, Дичев; Панайотов, Клементе; Златев, Беншаа, Кета; Курьор
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: "Александър Шаламанов", София
НАЧАЛО: 12:30 часа