Защитникът на Черно море (Варна) Виктор Попов отпада от сметките на селекционера на националния отбор Младен Кърстаич заради контузия. 21-годишният бранител получи травмата в мача с Левски (0:0) при сблъсък с Георги Миланов, съобщава "БТА". 

Националите на България на 16-и този месец гостуват на Кипър, а на 20-и ще играят отново като гости, но на Люксембург. Попов, който е най-добрият десен бек в първенството според статистиката, е разместил едната ставична връзка. Първоначално се смяташе, че Попов има и скъсани връзки на рамото, но не е чак толкова сериозна ситуацията. В момента рамото му е обездвижено и фиксирано, като не се налага по-сериозна интервенция. 

Логично с оглед на ситуацията, варненецът не игра днес за тима си при визитата на Славия. Черно море отстъпи с 0:1, а старши треньорът Илиан Илиев обяви първото полувреме като най-слабото за тима му през сезона. Виктор Попов през този сезон има 15 мача, 1 гол, 2 асистенции и пет получени жълти картона. Той е вторият от списъка на Кърстаич, който отпада след Илиан Стефанов от Левски.