Черно море и ЦСКА - София излизат един срещу друг днес в двубой от 18-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион "Тича" в морската ни столица е с начален час 15:00. Главен съдия ще бъде Георги Гинчев.

ЦСКА - София записа второто си равенство от началото на сезона в миналия кръг, когато не успя да победи Локомотив (София) у дома. Все пак "червените" се намират на първото място в класирането и се нуждаят само от хикс, за да запазят лидерската позиция и след този кръг. Към момента столичани водят на Лудогорец с 3 точки, но разградчани са с 2 мача по-малко, които ще изиграят по-късно през този месец.

17

ЦСКА - София обаче се намира в доста добра форма и вече 6 мача няма загуба в елита. След загубата от Лудогорец отборът върви нагоре и записа 5 поредни победи, като единствено равенството с Локо (София) в миналия кръг се прие за разочарование. Иначе в последните си 4 гостувания "червените" грабват трите точки и сега феновете им със сигурност ще очакват това да се случи и днес.

Евентуална победа днес пък ще изравни рекорд на клуба. Ако ЦСКА - София стигне до успеха срещу Черно море, то това ще бъде победа номер 14 през есенния дял в efbet Лига. През сезон 2017/18 и 2018/19 "червените" отново записаха рекордни 14 победи през първата половина на кампанията, но тогава изиграха и повече двубои, тъй като отборите бяха 20.

Саша Илич замина без някои от основните си футболисти за Варна, след като Юрген Матей и Лазар Туфегджич са контузени, а арменецът Жираир Шагоян е болен и също е аут от сметките за двубоя. Въпреки това обаче сръбският специалист заяви, че има кой да ги замести, а отборът му ще продължи да се бори за титлата.

Черно море от своя страна не се намира в най-добрата си форма. В миналия кръг "моряците" допуснаха загуба от Славия като гост, а в последните си 5 срещи имат само 1 победа. Варненци към момента са на 6-ото място, а всичко друго освен победата днес застрашава да бъдат изместени от Левски още този кръг.

Илиан Илиев има доста проблеми пред себе си. В групата за двубоя се завръщат Цветомир Панов и Велислав Василев, които лекуваха травми. Аут обаче са Виктор Попов, Закария Беншаа, Даниел Димов и Лъчезар Йорданов, които са контузени.

17

По-рано през този сезон ЦСКА - София победи днешния си опонент на "Армията" с минималното 1:0. Последният двубой на "Тича" между двата тима се изигра през май месец тази година и не излъчи победител (0:0). Лошата новина за "моряците" е, че те имат само 1 вкаран гол в последните 6 двубоя срещу днешния си опонент - през месец март миналата година, когато паднаха с 1:3.

ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА-СОФИЯ 

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Георгиев, Велев, Атанасов, Босанчич, Панов, Панайотов, Клементе, Фернандес, Кета, Златев, Курьор

ЦСКА: Бусато, Махмутович, Юга, Петров, Турицов, Де Нойер, Линдсет, Жеферсон, Кареасо, Назон, Гарсес

НАЧАЛО: 15:00 часа
СТАДИОН: "Тича", гр. Варна
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Гинчев