Наставникът на Черно море Илиан Илиев обяви, че неговият тим е заслужавал победата над Арда, но в крайна сметка заключи философски, че днес не е било писано на варненци да спечелят. Срещата завърши 1:1 след доста пропуски на “моряците”, а треньорът им припомни, че в предишните две домакинства пък късметът е бил на тяхна страна, а днес се е обърнал.

“Обърка се това, което сме правили и в други домакинства. Вкарахме гол, изпуснахаме да затворим мача. Знаехме, че все ще имат ситуация. Когато не затвориш мача се получава така. След изравняването имахме още положения. Не ни бе писано да победим. Знаете как взехме последните две домакинства. Може би това компенсира.

Не е имало нервност след изравнителния гол. Имахме ситуации да затворим мача, не успяхме и се получи това, което сме виждали в предните години”, каза Илиев, който отново бе попитан дали продажбата на Сердюк оказва влияние на нападателната мощ на тима.

“Минало е, продаден е, трябва да намираме решения. Беншаа вкара гол, удари греда, имаше още няколко положения. Единствено трябва да е по-активен. С качествата, които пиртежава, ще му помогне много да е по-активен.

Сердюк не е женен за Черно море от 5 години. Беше 10 месеца, игра добре, взехме го без пари.

Беншаа имаше три положения. Съжалявам, че изпуснахме точки, които заслужавахме. Но домакинството с Враца го измъкнахме в последните секунди.

Трябва да се подготвим добре за дербито, защото пак ще е турден мач. Спартак ще играе прибран и на контраатака. В дербито всеки иска да победи. Всеки треньор иска отборът му да вкарва повече. Не може всяка ситуация да реализираш. Важно е да има по-плавен преход от атака в защита, там ще се реши мачът”, прогнозира Илиев предстаящото дерби на Варна.