Новият старши треньор на Берое Николай Киров бе официално представен пред медиите на пресконференция с участието на изпълнителния директор Стелиян Попчев и членът на Управителния съвет на Сдружението Желязко Динев.

Белия разкри, че е получил гаранция от ръководството на клуба, че няма да има финансови проблеми и заяви, че с шефовете вече е коментирано привличането на един играч.

"Преговорите протекоха много бързо. Благодаря на ръководството, че се е спряло на моето име. За мен е чест и отговорност да ръководя клуб с традициите, каквито има Берое. Клуб със сериозна маса привърженици и материална база. Това са водещи фактори за това един футболен проект да бъде успешен. Надявам се нашият престой тук да бъде такъв. 

Имах възможността да наблюдавам всички двубои на Берое от началото на шампионата. Коментирахме с ръководството, че може да се потърси по-добър вариант за една позиция. Предимството на Берое е най-вече в опита и креативността на отбора. 

Мисля, че отборът е подготвен по добър начин. Няма отбор, който да няма своите слабости. Това ще е нашата цел - да се справим с тези слабости и да наблегнем на добрите страни. 

Славия е традиционен отбор в шампионата. В последните години играе водеща роля. Как ще подходи отборът ни, ще го коментираме със състезателите. 

Получих гаранция, че всичко във финансово естество ще е наред. В момента търсим противник за паузата. Ще се запозная с младите играчи и ако има такива, които имат нужните умения да се включат в мача, ще им бъде даден шанс. Крайна цел не е поставяна от ръководството", заяви Белия.

Снимка: beroe.bg