Бившият старши треньор на Берое Петър Хубчев е съобщил на ръководството на клуба своето решение да напусне още преди мача със Спартак (Варна) от 10-ия кръг на efbet Лига. Изпълнителният директор на заралии Стелиян Попчев сподели, че двете страни са запазили мълчание заради предстоящата среща и нейния футболен заряд.

В крайна сметка Хубчев напусна поста си и на негово място бе назначен Николай Киров. 

"Прекратихме договорите по взаимно съгласие с Левон Апкарян, Армен Амбарцумян и Малин Орачев. Тук е моментът още веднъж да благодаря за тяхното мъжко и достойно поведение. Разделихме се с тях с най-добри чувства, без никакви финансови претенции и от двете страни", сподели изпълнителният директор на Берое Стелиян Попчев.

Ние приехме мотивите на г-н Хубчев. Двете страни се разделихме с пожелания за бъдещи срещи и отворени очи. Г-н Хубчев ни съобщи, че иска да напусне още преди мача със Спартак (Варна), когато той говори с мен. Запазихме мълчание, защото знаете какъв беше зарядът на футболната среща. Нямаше как да коментираме това нещо. 

В понеделник се уточнихме за окончателното му решение. Той беше категоричен още в четвъртък, когато проведохме срещата преди мача със Спартак (Варна). Това остана в стаята, в която проведохме разговора, без да излиза никъде. Приехме неговите лични причини. Те са лични и ние не е коректно да ги коментираме, но са обективни", допълни Попчев.