Председателят на СНЦ "Сдружение за подкрепа на футбола Берое" адвокат Светослав Миневски коментира спекулациите за смяната на собствеността на клуба, както и дали селекцията в тима е приключила. 

През лятото заралии направиха голяма селекция, тъй като бройката на играчите бе малка след края на миналия сезон. Той коментира предстоящия двубой със Славия и липсата на феновете в домакинските мачове.

Спекулациите за смяната на собствеността на Берое са постоянни. Има ли пристигнала оферта в клуба? 
- В клуба няма пристигнала никаква конкретна оферта. Постоянно работим за намирането на сериозен спонсор, който да инвестира основно в детско-юношеската школа. В това число създавайки и база, общината обаче веднага би предоставила терен за изграждане на общежитие. Берое има нужда не само от материална база. Клубът трябва да създаде организация, подобна на работещите детски школи. В момента, колкото и кадърни момчета да имаме, те бягат от тук. Откакто съм близо до клуба, не мога да кажа, че не им се дава шанс за изява. Такъв се дава на всички млади момчета. Тази тенденция ще продължи. Те обаче трябва да го оправдаят. Няма да бъдат избутвани на преден план само защото са местни.

Приключи ли селекцията на Берое до зимата? 
- Бюджетът не ни позволява привличането на скъпи футболисти. От няколко дни на проби в отбора е централен защитник от Мадагаскар. Не сме взели решение дали ще остане. Първоначалните впечатления за него са, че има бързина, качества и агресия. Отдавна обаче не е играл футбол и физически не стои много добре. Предварителната договорка е, че ако остане, договорът с него ще е до зимата. След това ще мислим дали е целесъобразно привличането му в дългосрочен план.

26

Предстои гостуване срещу Славия. "Белите" недоволстваха при загубата от ЦСКА - София с 2:0 в последния кръг. Очаквате ли те да бъдат толерирани срещу Берое? 
- Отговорът ми се съдържа във въпроса. Ясен е. Съдийската комисия е независима. Не се ангажирам да я оценявам. Но обикновено, когато от някой клуб и в частност от този софийски отбор изкажат възмущение от съдийството, обикновено биват компенсирани.

Говорим, че Берое е социален феномен, но защо публиката на стадиона под Аязмото е малко?
- Трябва феновете да почувстват вътрешно Берое като социален феномен, за да бъдат на стадиона. Продължавам да твърдя, че резкият отлив на феновете стана, преди да се смени собствеността на клуба. Феновете трудно се връщат. Прави го само постигането на победи. Те са свързани с обезпечаване със скъпи играчи. Това е порок не само във футбола, но и в целия ни професионален спорт. От 4-годишен съм на стадиона. Тогава се играеше за морал и за клубната чест. Сега водещи са парите. Ще продължим с инициативите по училищата. Те запалиха децата по Берое и водят цели семейства на стадиона.