Отборът на Локомотив (София) победи с 1:0 Пирин (Благоевград) в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение падна в средата на първата част и бе дело на бразилеца Алан.

Двубоят бе в голямата си част равностоен и без особено много положения пред двете врати. Все пак столичните "железничари" се възползваха по-добре от възможностите си и се поздравиха с ценни три точки, които позволяват на тима да надгради след успеха над Левски преди седмица.

Първата опасна ситуация бе пред вратата на домакините, след като Димитър Митков не успя да засече топката при хубаво центриране по земя отляво. Нападателят бе изпреварил пазача си, но не успя насочи кълбото.

В 27-ата минута гостите откриха резултата. Митков стреля силно от фаул по земя, като избитата от Янко Георгиев топка се оказа право на пътя на Алан, който без да се бави я прати в мрежата за 1:0 в полза на Локо (София).

Втората част започна равностойно, като в 53-ата минута Станоев опита удар от далечна дистанция, но след рикошет стражът на гостите не се затрудни и улови. 

Станислав Костов се опита да изненада Александър Любенов с далечен удар в 62-ата минута, но топката излезе в аут, а малко след това Антонио Вутов стреля от пряк свободен удар в 68-ата минута, но топката премина встрани от левия страничен стълб на вратата на Георгиев.

В края на мача Пирин се вдигна на щурм да търси изравняването, но така и не успя да организира нещо опасно пред Любенов с изключение на един силен далечен удар, който мина покрай вратата.

С победата си днес Локомотив събра 18 точки и към момента се намира на шеста позиция в подреждането. Пирин от своя страна продължава да буксува и е на 13-о място със само седем точки.

ПИРИН 0:1 ЛОКОМОТИВ (СФ) 
0:1 Алан (27)

Състави:

ПИРИН (4-1-4-1): 21. Георгиев, 19. Велев, 5. Бодуров, 38. Дюлгеров, 45. Хубчев, 20. Макрецис, 31. Станоев, 17. Цонев, 26. Тасев, 73. Бенгюзов, 29. Костов
Старши треньор: К. Петров

ЛОКО СФ (3-4-1-2): 24. Любенов, 33. Алан, 13. Рапосо, 21. Хаджиев, 22. Найденов, 8. Славчев, 26. Милошев, 44. Кацаров, 39. Вутов, 11. Франса, 45. Митков
Старши треньор: С. Генчев

СЪДИЯ: Владимир Вълков
СТАДИОН: "Христо Ботев", Благоевград
НАЧАЛО: 15:15 часа

Снимка: Startphoto.bg