Отборите на Локомотив (Пловдив) и Черно море се изправят един срещу друг в среща от 11-ия кръг на efbet Лига. Мачът на „Лаута“ започва в 17:30ч., а главен съдия е Никола Попов. Двубоят противопоставя петия и четвъртия във временното класиране на шампионата, като и двата отбора са с актив от 19 точки. Това допълнително придава значимост на мача и за двата клуба. 

Добрата новина е, че по трибуните на стадион „Локомотив“ ще има фенове. Както е известно, след дербито на Пловдив „смърфовете“ бяха наказани да домакинстват пред празни трибуни в мачовете с Черно море и ЦСКА 1948. Ръководството на пловдивчани обжалва и така „черно-белите“ ще се радват на солидна подкрепа. 

Наставникът на Локомотив Александър Томаш продължава да има проблеми със състава си. Те са концентрирани най-вече в защитата, където Луан и Райън Бидунга все още лекуват травми. Очаква се и двамата да се завърнат в игра в началото на месец октомври. С мускулна травма е и Милош Петрович, който напусна принудително срещата със Септември в София. 

Черно море пристигна в Пловдив с група от 19 футболисти. В нея след изтърпяно наказание се завръща Закария Беншаа. В групата попадна и възстановеният от контузия Цветомир Панов. Аут обаче са капитанът Даниел Димов, който все още лекува травма, както и Матеус Клементе, Мади Кета, Лъчезар Йорданов, Галин Григоров, Петър Иванов, Наско Янков и Калин Георгиев.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

ЛОКО ПД (4-2-3-1): Хоркаш; Матеус, Паскалев, Павлов, А. Василев; Каракашев, Зебли; Дион, Витанов, Карагарен; Д. Илиев
Старши треньор: А. Томаш

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Ж. Атанасов, Босанчич, Ц. Панов; Мимито, С. Велев; Сула, Панайотов, Беншаа; Курьор
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: "Локомотив", Пловдив
НАЧАЛО: 17:30 часа