Френската футболна легенда Луис Фернандес ще посети утрешното дерби между Левски и ЦСКА - София. Бронзовият медалист от Мексико'86 беше гост на мача между Локомотив (Пловдив) и Черно море днес, като призна, че играта на "смърфовете" и "моряците" му е допаднала. По-рано пред Sportal.bg Фернандес разкри, че е дошъл в България по покана на родната мегазвезда Христо Стоичков.

"Останах доволен от видяното, един добър футболен мач. Харесаха ми и двата отбора, но Локомотив повече. В този отбор има техника, качество. Каква е целта на моето идване? Имаме приятели навсякъде - когато ме канят, никога не отказвам. Исках да видя какво представялва българският футбол. Утре е дербито между ЦСКА и Левски, което ще посетя. Беше едно докосване до българския футбол, което ме интересуваше. 2 май 1985 година? Бихме 5:1, нали? Това беше, нали? Това са неща от миналото - печелили сме, губили сме, оставям с много приятели от България, с Христо Стоичков съм голям приятел, всичко е наред. 

Катар 2022? Имало е избор, щом са избрали Катар… Първенството започва след около три месеца. Надявам се да има спектакъл, футболът обединява. Имам изключителни спомени с всеки един от френското поколение от 1984 година.. Трябва да спомена и Идалго, който не е вече между живите. Поддържам отношения с всички бивши съотборници. Това са най-ценните спомени в живота ми", заяви бившият наставник на Пари Сен Жермен в парк "Лаута".