Отборът на Пирин (Благоевград) ще търси задължителни три точки в днешния двубой от efbet Лига срещу Ботев (Враца), който се явява първи от програмата на деветия кръг на шампионата. "Орлетата" на Красимир Петров все още нямат победа през сезона, като не е изключено да се стигне до раздяла между младия специалист и благоевградския клуб при неблагоприятна развръзка срещу врачани.

Статистиката показва, че Пирин се намира в изключително слаба форма - отборът не успя да отбележи гол в нито една от четирите си срещи през август. Последната победа на пиринци в елита беше точно срещу Ботев (Враца) - 1:0 като гости на 2 май. След този мач "орлетата" имат три равенства и осем загуби в 11 поредни мача. С травма в тима на Петров е само опитният Николай Бодуров, като се очаква защитата на домакините да включва Вячеслав Велев, Александър Дюлгеров, Петър Занев и Христофор Хубчев. Атака на "зелените" трябва традиционно да поведе Преслав Йорданов.

Същевременно за врачани се очаква да се завърнат Браян Переа, Жан-Пиер Да Силва, Антонио Георгиев и Чавдар Ивайлов. Аут за сблъсъка на стадион "Христо Ботев" са контузените Мартин Кавдански и Луиз Соарес, както и наказаният Сантиаго Монтоя. Централният нападател на Ботев (Враца) Венцислав Христов все още преследва своя първи гол за клуба, след като не вкара попадение в първите си пет мача за врачани.

Пирин (Благоевград) - Ботев (Враца)

Вероятни състави:

Пирин (Благоевград): Георгиев, Велев, Дюлгеров, Занев, Хубчев, Бенгюзов, Станоев, Тасев, Р. Цонев, Макрецкис, Йорданов.

Ботев (Враца): Костов, Мендоса, Атанасов, Меси, Фераресо, Валбуена, Гаврилов, Генов, Переа, Маринов, Христов.