Арда и Пирин (Благоевград) излизат един срещу друг в предпоследен мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Кърджали е днес от 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Васимир Ел-Хатиб.

Домакините от Арда прекъснаха добрата си серия от две поредни победи в миналия кръг, когато отстъпиха с 0:2 на Левски в София. Определено играта у дома е силното оръжие на отбора на Александър Тунчев. От 4 мача на стадиона в Кърджали, “сините” имат 3 победи и само една загуба. Именно затова и тимът ще се надява на нов добър резултат срещу Пирин довечера.

Тунчев няма проблеми с контузени и наказани и ще може да разчита на всички налични футболисти.

27

Пирин (Благоевград) от своя страна стигна до първа победа през този сезон в миналия кръг, когато “орлетата” надвиха Ботев (Враца) у дома с 2:1. При гостуванията си благоевградчани все още нямат успех, като са записали 3 загуби и 2 равенства. Със сигурност обаче момчетата на Краси Петров ще искат да продължат добрата си серия, след като освен победата в миналия кръг, преди това Пирин записа и нулево равенство с Хебър и така вече два поредни мача е без загуба.

Гостуването в южния град пропускат за “орлетата” наказаният Венцислав Бенгюзов и възстановяващият се от контузия Николай Бодуров. В групата се завръща Чебрайлс Макрецкис, който пропусна мача с Ботев (Враца) заради настинка.

Горе-долу преди точно година, на 17 септември 2021 година, Арда отново прие Пирин и го разгроми с 3:0 у дома. Няколко месеца по-късно обаче, във втория мач между двата тима в Благоевград, Пирин си върна за загубата и надви “сините” с 1:0.

АРДА - ПИРИН 

Вероятни състави: 

АРДА: Господинов, Лозев, Петков, Сако, Желев, Юруков, Котев, Ковачев, Тилев, Коконов, Йорданов

ПИРИН: Георгиев, Велев, Дюлгеров, Хубчев, Занев, Станоев, Цонев, Макрецкис, Смоленски, Тасев, Костов

НАЧАЛО: 17:30 часа
СТАДИОН: "Арена Арда", Кърджали
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Васимир Ел-Хатиб.