Ботев победи с 2:1 Черно море в полуфиналния мач-реванш в турнира за Купата, но с общ резултат 2:2 "моряците" се класираха драматично на финала при набор 2001. Двубоят се игра на базата в „Коматево“.

"Жълто-черните" контролираха играта през по-голямата част на първото полувреме. Още във 2' "канарчертата" имах добра възможност да открият резулатата. Димитър Балинов центрира отдясно към Благовест Данчев, който засече с глава - Дичевски обаче изби, а при добавката от пеналта на Слави Шопов стражът улови. В 10' нов шанс се откри пред домакините. След центриране отдясно Шопов свали в малкото наказателно поле, бранител на "моряците" не се намеси добре, при което Крис Добрев шутира силно, но и високо над вратата. В 19' след атака отляво и центриране топката срещна тялото на защитник на гостите, като от публиката претендираха за дузпа - Радослав Гидженов остана безмълвен. В средата на частт Черно море спечелиха пряк свободен удар в близост до наказателното поле на пловдивчани. Велислав Василев насочи топката под гредата, но стражът на Ботев Усков изби в корнер. Три минути по-късно "канарчетата" отговориха с удар на Благовест Данчев от 20 метра. Седмицата засече подаване отдясно с плътен удар, но над напречната греда. Все пак в 41' натискът на Ботев даде резултат. При остро центриране отдясно, бранителят Даниел Стоянов отклони топката в собствената си врата - точно пред връхлитащия зад него Крис Добрев - 1:0.

След паузата Ботев продължи да е по-добрия тим на терена. В 53' Иво Казаков можеше да удвои преднината на своите. Нападателят направи удар след акробатично изпълнение при разбъркване в наказателното поле, но Дичевски отново бе на мясттото си и парира."Моряците" отвърнаха с шут от дистанция по земя, но то не затрдуни вратаря Марио Усков. В 65' Ботев пропиля отлична възможност. След центриране от корнер Димитър Пройчев засече с крак от 2 метра, но не уцели вратата. Три минути по-късно трибуните на Коматево избухнаха. След комбинация между Добрев и Казаков и пресичане на топката от бранител на варненци, тя се озова в Благовест Данчев, който без да се замисля шутира от пеналта и направи безпомощен Дичевски - 2:0. Ботев продължи с по-активна игра и след попадение. Черно море от своя страна излезе в малко по предни позиции, но и двата тима не стига до голови опасности. В продължението на срещата Черно море стигна до скъпоценния гол на чужд терен -2:1 при центриране от фаул и удар с глава на Росен Стефанов. След гола обаче варненци по-изключително грозен начин провокираха фенове на домакините, но за късмет всичко се размина без сериозни ексцесии.