Ботев отстъпи с 0:1 ЦСКА-София в полуфиналния мач-реванш в турнира за Купата при набор 2005, но с общ резулат 4:2  възпитаниците на Румен Байрев продължиха на финала. Двубоят се проведе на изкуствения терен на базата в „Коматево“.

През първата част играта бе сравнително равностойна, с лек превес за гостите. "Червените" бяха тима, който повече търсеше гола. В 14' Георги Димитров бе изведен в добра позиция и шутира силно от 15 метра, но стражът на "жълто-черните" спаси. Десет минути по-късно отново Димитров получи на върха на атаката, но след преса от бранител на Ботев той не можа да отиграе и Маджаров улови.

В началото на втората част ЦСКА-София направи фрапантен пропуск. Кристиан Георгиев бе изведен с пас от центъра, крилото стреля - вратарят изби, а при вторият си удар от 3 метра прати топката над напречната греда. В 41' Ботев имаше шанс да открие. Димитър Петров показа техника и с пета прехвърли противник, след което напред и шутира от пеналта, но ударът му не затрудни стража на столичани. В 50' отново добра възможност се откри пред Петров. След центриране от корнер двадесетката на Ботев се извиси над всички и засече с глава, но в аут. Четири минути по-късно "червените" поведоха в резултата. Грешка в отбраната на "канарчетата" позволи на Георги Димитров да реализира от близко разстояние. В последната минута на редовното време "жълто-черните" можеха да изравнят. След центриране отдясно Димитрът Петров засече с шпагат от въздуха топката, но стражът на ЦСКА-София спаси.

Така Ботев ще се изправи на финала срещу Лудогорец, които по-рано днес елиминираха Левски.