Ботев загуби с 0:3 от Лудогорец в полуфиналния мач-реванш в турнира за Купата при набор 2003 и разградчани се класираха на финала. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в „Коматево“. Припомняме, че първият мач в Разград завърши 0:0.

"Канарчетата" първи пробваха да открият резултата. Иван Арамазов получи от тъч, напред на и стреля от 25 метра, но шутът му премина  встрани от вратата. В 11' разградчани получиха правото да изпълнят наказателен удар, като отсъждането на рефера Адриян Сюрджиев породи дискусия дали играчът в зелено е фаулиран в наказателното поле или извън него и дали няма симулация. Все пак Кристиян Костадинов застана зад топката и резализира дузпата - 0:1.  Последваха по-добри минути за "жълто-черните" . Милен Николов взе топката от центъра и дриблира до наказателното поле на съперника, нахлу  и стреля, но ударът му бе избит от бранител в последния момент. Две минути по-късно след остро центриране отляво Атанас Стамболов се забави да се на метър от голлинията, като защитник на гостите изби в корнер. В 32' Ботев получи пряк свободен удар в близост до наказателното поле на съперника. Изстрелът на Благовест Данчев обаче мина на половин метър над напречната греда. В 39' Лудогорец отговори със силен удар от дистанция, но стражът на пловдивчани Карастойков.

Втората част започна силно за разградчани, които в рамките на две минути пратиха "жълто-черните" в нокдаун. Първо след центриране от тъча Стефан Статев отклони за 0:2, а 90 секунди по-късно отново той се възползва от грешка в отбраната на "канарчетата" и реализира с техничен удар по земя - 0:3. В 53' играч на Лудогорец направи фрапантен пропуск. След остро центриране по земя отляво Георги Недков останал сам срещу опразнената врата засече в аут от 2 метра. До края на срещата Ботев потърсиха намаляване на пасива, но по-чистите ситуации бяха за гостите. Все пак до ново попадение не се стигна.