Локомотив спечели първия си мач за годината, след като надви с 1:0 отбора на Яш във втората си контрола от началото на подготовката. Черно-белите тотално надиграха седмия в румънския елит и можеха да победят с далеч по-чувствителна разлика. Нападателите им обаче направиха половин дузипа фрапиращи пропуски пред противниковата врата.

По-важното за наставника Христо Колев обаче бе добрата игра, която демонстрираха възпитаниците му в 3/4 от мача. С изключение на първите 15 минути, пловдивчани владееха инициативата и с висока преса не даваха на противниците си дори да стигнат до подстъпите на вратарите Александър Витанов и Кристиян Кацарев, който пази след почивката.
Бащата започна с: Витанов, Пламен Крумов, Мартин Кавдански, Попов, Крум Стоянов, Ванчо Траянов, Стефан Велев, Бирсент Карагарен, Зоран Балдовалиев, Веселин Марчев, Гай Мансур. След почивката влязоха  Кацарев, Янъков , Вълчев, Тунчев, Амраури,  Йефтовски,  Райнов, Гъргоров, Кики, Камбуров и Велковски.

Мачът започна с убийствена преса по целия терен на румънците и в първите 5 минути черно-белите не можеха да излязат от половината си. Постепенно момчетата на Бащата се окопитиха и овладяха центъра. След четвърт час игра Кристиану засече центриране с глава от близо, но Витанов спаси. Локо отговори с 2 опасни центрирания в наказателното поле на Яш, но Гай Мансур не успя да нанесе голов удар. В 25-та минута гол на румънците бе отменен, заради игра с ръка на техния нападател.
Пловдивчани наложиха тотален превес и усилията им бяха възнаградени. В 33-та минута Мансур пресече едно подаване, напредна в наказателното поле и подаде към Марчев, който от точката за изпълнение на дузпа опъна мрежата на румънците.
Локомотив заигра още по-добре след направените смени на полувремето- В 57-ата минута, в рамките на 30 секунди Камбуров отправи 2 опасни удара към вратата на Яш но топката мина на сантиметри от целта. В 60-та минута гол на Камбуров бе отменен, заради спорна засака. 360 секунди по-късно отново капитанът отправи удар, но вратаря спаси. При добавката и Гъргоров би в тялото на румънския страж. В 73-та минута Дани Кики отклони след центриране от корнер към Тунчев, но той стреля от 1 метър във вратаря. Нова опасна атака осъществиха черно-белите в 87-та минута, Камбуров стреля отблизо след подаване на Гъргоров, но вратаря спаси. Секунди след това от точката на дузпата Бадема би встрани от рамката.