Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу се надява на сериозна лятна селекция. Австралиецът заяви, че му трябват нови попълнения във всяка зона на терена. В клуба ще го подкрепят, но се надяват да увеличат бюджета за селекция чрез продажби.

“Шпорите” се надяват да продадат шестима играчи за добри суми. Един от тях е Брайън Хил. Испанецът отказа да премине в Брайтън под наем през зимата, което изглежда като доста странно решение, след като от тогава е изиграл четири минути за Тотнъм и обикновено не попада в групата за мачовете. Той има договор за още две години, а интересът към него не е малък.

If Jesus could walk on water then Tottenham will.... pic.twitter.com/EC1s3WzBso

— Kebby (@kebby971) April 24, 2024

Серхио Регилон не попада в плановете на Постекоглу. Неговият престой в Манчестър Юнайтед привлече вниманието, а този в Брентфорд бе голям успех. На тима на Томас Франк обаче ще му е трудно да го привлече, тъй като заплатата му е по-голяма от всички играчи в лондонския клуб.

Джо Родън прави отличен сезон под наем в Лийдс. 26-годишният уелски национал има договор с Тотнъм до 2025 г. Следващото лято изтича контракта и на Пиер-Емил Хьойберг. Датчанинът е бил титуляр в шест мача от Висшата лига този сезон.

Настоящата кампания бе нов шанс за Джовани Ло Селсо да покаже, че похарчените за него пари през 2019 г. са си стрували. Въпреки някои вълнуващи моменти и голове в два поредни мача срещу Астън Вила и Манчестър Сити, той не игра достатъчно футбол. Неговият договор също изтича след година, а редица клубове биха го взели, ако цената е по възможностите им.

🚨𝐉𝐔𝐒𝐓 𝐈𝐍! | Napoli are considering a summer move for underused Tottenham Hotspur midfielder Giovani Lo Celso.

🇮🇹Napoli have reignited their interest in Lo Celso with playing just 567 minutes through 19 appearances this season.

🗞️[@Gazzetta_IT]#THFC | #COYS | #TOTTENHAM pic.twitter.com/i79eP3LiVR

— Last Word On Spurs (@LastWordOnSpurs) April 24, 2024

Тотнъм отказа сериозна сума от Саудитска Арабия за Емерсон Роял през януари и този сценарий може да се повтори и през лятото. Десният защитник се чувства добре в клуба, но Педро Поро е титуляр на неговия пост и възможностите му за изява са ограничени.

Освен надеждите за изгодни сделки за тези шестима “шпорите” могат да се разделят и с още няколко играчи. Джафет Танганга е под наем в Милоул. Дженоа има опция за закупуването на Джед Спенс, но 10 милиона евро може да се окажат прекалено много за италианския клуб. Танги Ндомбеле изигра няколко мача за Наполи, а играе още по-рядко в Галатасарай. Той има договор за още една година, но интересът към него не е голям.

Последвайте каналите ни в: