Двукратният шампиони и защитаващ титлата си Холгер Руне (Дания) се класира за полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Мюнхен (Германия) от сериите АТП 250 с награден фонд 579 320 евро.

20-годишният датчанин, който взе трофея през 2022 и 2023 година, победи швейцарския квалификант Марк-Андреа Хюзлер с 6:4, 7:6(3) за 1:41 час.

Руне имаше известни проблеми само във втория сет, в който се игра без пробиви, но в тайбрека той поведе с 5:2 и след 7:3 затвори мача.

Следващият му съперник ще бъде победителя от мача между номер 5 Феликс Оже-Алиасим (Канада) и представителя на домакините Ян-Ленард Щруф. Двубоят беше прекратен при резултат 7:5, 3:1 в полза на германеца.

Първият поставен и двукратен шампион Александър Зверев отпадна на четвъртфиналите след загуба от чилиеца Кристиан Гарин с 4:6, 4:6 за точно два часа на корта.

Германецът се бореше при ветровитите и дъждовни условия в Мюнхен, a Гарин направи по един пробив във всеки сет  за успеха.

Олимпийският шампион Зверев, който навършва 27 години в събота, напразно се молеше на служителите да прекратят мача заради постоянния ситен дъжд. Германецът също загуби от Гарин на четвъртфиналите през 2019-а, когато чилиецът вдигна трофея.

В спор за място на финала Гарин ще се изправи срещу третия поставен Тейлър Фриц (САЩ), който победи номер 6 Джак Дрейпър (Великобритания) с 4:6, 6:3, 7:6(1) за 2:15 часа.

Състезавайки се при влажни и студени условия около 5 градуса по Целзий, американецът наниза 18 аса, а в тайбрека на третия сет спечели седем последователни точки, за да продължи напред в турнира.

Последвайте каналите ни в: