Футболистите на Ливърпул са приели положително новината, че треньорът на Спортинг (Лисабон) Рубен Аморим е водещия кандидат на клубното ръководство за това да наследи на мениджърския пост Юрген Клоп. Това твърди португалският журналист Педро Сепулведа, който почти ежедневно пуска нова информация, свързана с потенциалното преминаване на Аморим на “Анфийлд”.

Както е известно, 39-годишният специалист бе посочен като фаворит за поста, след като Чаби Алонсо реши да остане поне още един сезон в Байер (Леверкузен), с който току-що спечели титлата в Бундеслигата. Самият Аморим преди няколко дни заяви, че не е водил никакви разговори с Ливърпул и е концентриран единствено върху това да стане шампион със Спортинг. Днес "лъвовете" могат да увеличат преднината си на върха в португалското първенство на седем точки пред Бенфика, след което ще остават още пет кръга до края на шампионата. След като Спортинг си гарантира титлата, Аморим най-вероятно ще започне вече и конкретни разговори с мърсисайдци.

Твърди се, че ако всичко се развие по план, португалецът ще подпише договор за три години с Ливърпул.

❗️Rúben Amorim's name is positively appreciated within the @LFC dressing room. The players welcome the Liverpool's board main choice to replace Kloop. pic.twitter.com/oJbNmpinM3

— Pedro Sepúlveda (@pedromsepulveda) April 16, 2024
Последвайте каналите ни в: