Халфът на Манчестър Сити Бернардо Силва заяви, че всички в отбора са изключително мотивирани да повторят постижението си от миналия сезон, когато стигнаха до знаменит требъл. Утре на пътя на “гражданите” отново се изправя Реал Мадрид. Преди близо година тимът на Джосеп Гуардиола разби с 4:0 кралския клуб на своя “Етихад”, но според Бернардо Силва Реал сега е по-силен отбор, а освен това ще иска да вземе реванш за това тежко поражение.

"Това се случва в два различни сезона, а във футболна никога един мач не се повтаря отново. Реал е по-силен през този сезон в сравнение с миналия. Такова бе усещането ми, когато играхме на “Бернабеу”. Със сигурност искат да си отмъстят за резултата на “Етихад” през миналия сезон.

Тони Кроос и Лука Модрич лично за мен са вдъхновение и модел за подражание, защото малко или много играят на същите позиции като мен. Те правят това от 15 години, а Модрич дори от по-дълго време. След всичко, което са постигнали, те продължават. С това как се държат на терена те са пример за всички деца, които започват да се занимават с футбол. Те никога не мислят за себе си, а само за отбора. Особено с решенията, които взимат на терена.

Ще видим какво ще се случи утре, но ние сме много уверени, защото играем у дома. Знаем обаче, че се изправяме срещу кралете на този турнир. Уважаваме Реал Мадрид и знаем колко трудно ще бъде.

Искаме да оставим значимо наследство, като спечелим четири поредни пъти Висшата лига, два пъти поред Шампионската лига и да постигнем в два последователни сезона требъл. Но знаем, че това ще бъде много трудно. След една седмица можем да отпаднем от всички състезания, но се борим докрай", заяви Бернардо Силва на пресконференцията преди утрешния двубой.

Последвайте каналите ни в: