Севиля спечели с 2:0 гостуването си на Лас Палмар в мач от 31-ия кръг на Ла Лига. Точни за андалусийците бяха Юсеф Ен-Несири (43’) и Доди Лукебакио (90’). Възпитаниците на Кике Санчес Флорес далеч не бяха толкова убедителни, колкото изглежда на пръв поглед, още повече, че те играха с човек повече още от петата минута на срещата.

Двубоят започна много добре за гостите, след като още в третата минута Неманя Гудел тръгна да се измъква зад гърба на отбраната, но бе фаулиран от Саул Коко. Първоначално реферът Алехандро Мунис му показа само жълт картон, но след сигнал от ВАР преразгледа решението си и изгони бранителя. Въпреки това срещата продължи да бъде равностойна. Все пак Севиля излезе напред в резултата в 43-ата минута, когато Ясеф Ен-Несири се разписа с глава.

След почивката Лас Палмас продължи да владее топката в по-продължителни периоди и въпреки намаления си състав домакините се опитваха да стигнат до равенството. Играчите на Кике Санчес Флорес все пак успяха да сложат точка на спора при една контраатака в добавеното време на мача, когато резервата Доди Лукебакио удвои преднината на своя тим. За Севиля това бе втори пореден успех в първенството и те вече могат доста по-спокойно да очакват края на сезона, след като в един момент мястото им в Ла Лига бе реално застрашено. От своя страна Лас Палмас е само една позиция над тях в класирането, но е в много лош момент от своя сезон и за тях това бе четвърто поредно поражение.

Последвайте каналите ни в: