Байер (Леверкузен) постигна трудна победа с 2:0 над Уест Хам в първия сблъсък между двата тима от 1/4-финалите на Лига Европа. "Аспирините" изиграха добър мач и създадоха доста положения пред вратата на Лукаш Фабиански, но успяха да изковат победата чак в края на срещата. Първо в 83-тата минута Йонас Хофман откри резултата, а след това в 91-вата минута Виктор Бонифейс удвои преднината на своя тим, правейки победата доста по-солидна, което е особено важно за мач в евротурнирите.

Първото полувреме премина почти изцяло под диктовката на домакините, които пропуснаха няколко добри възможности за гол. Първата такава бе в 7-ата минута, когато удар на Йосип Станишич бе отклонен с пета от Патрик Шик, но в ръцете на вратаря.

След това вратата на Лукаш Фабиански бе обстрелван и от Амин Адли, Алехандро Грималдо, Едмон Тапсоба и още на два пъти от Шик, но или изстрелите бяха неточни, или вратарят се намесваше достатъчно добре, за да не допусне да се стигне до гол.

В същото време Уест Хам имаше само една по-добра голова възможност през първата част, но тя бе доста опасна. В 10-ата минута при една контраатака Мохамед Кудус бе изведен сам срещу вратаря, но не отигра достатъчно добре ситуацията и стреля слабо в ръцете на Матей Ковар.

Второто полувреме страстите доста утихнаха. Байер отново бе по-активният отбор, но доста по-трудно стигаше до голови възможности. Все пак в 70-ата минута Патрик Шик пропусна голям шанс. Той получи центриране отляво от Грималдо и стреля с глава, но Фабиански направи страхотно спасяване

В 83-тата минута късметът най-накрая се усмихна на домакините. При едно центриране от корнер се стигна до меле пред вратата, удар на Бонифейс бе блокиран, но топката попадна в Йонас Хофман, който стреля и промуши кълбото в мрежата за 1:0.

В 89-ата минута Уест Хам едва оцеля да не допусне втори гол, след като на два пъти Томаш Соучек се намеси пред голлинията, за да избие удари на играчи на Леверкузен.

Вторият гол все пак дойде в добавеното време. В 91-вата минута при едно центриране отляво Виктор Бонифейс се извиси и с глава порази вратата за 2:0.

Така Байер (Леверкузен) е сериозен фаворит за продължаване напред преди равенша, докато Уест Хам е поставен до стената и ще трябва да търси обрат на свой терен, ако не иска да се сбогува с турнира.

Последвайте каналите ни в: