Двубоят от четвъртфиналите на Шампионската лига между Арсенал и Байерн (Мюнхен) предложи много емоции, а крайното 2:2 съхрани шансовете и на двата тима да продължат напред в турнира. Една ситуация обаче предизвика гнева на наставника на баварците Томас Тухел, който се оплака, че отборът му е грубо ощетен.

За какво става дума? В 67-ата минута, при 2:1 в полза на Байерн, съдията Глен Ниберг даде знак играта да се поднови и вратарят на Арсенал Давид Рая подаде към стоящия близо до него Габриел Магаляеш. Бразилецът разбра, че играта вече е подновена и мислеше, че той трябва да го стори, като хвана топката с две ръце.

Where is the outrage over this penalty? Whistle goes, raya kicks to Gabriel who picks it up. pic.twitter.com/NfBm8jFYUv

— Conn (@ConnCFC) April 9, 2024

Джамал Мусиала пръв реагира и започна да ръкомаха към рефера с желанието той да назначи дузпа. Ниберг обаче не посочи бялата точка, а позволи на Арсенал отново да изпълни статичното положение.

След мача Тухел не скри, че е много ядосан от случилото се.

“Съдията допусна огромна грешка. Имаше дузпа за игра с ръка. Безумна ситуация: топката е на тревата и защитник я хваща с ръце, след като съдията вече е свирнал. Най-много ме разгневи обяснението на рефера. Той е казал на нашите играчи, че това е детинска грешка и няма да даде дузпа в четвъртфинал от Шампионската лига за подобно нещо. Ужасно обяснение! Какво значение има дали грешката е детинска или не? Ядосани сме, защото това беше огромен гаф, който ни ощети”, възнегодува Тухел.

Последвайте каналите ни в: