Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде висока оценка на представянето на своя отбор в първия четвъртфинален сблъсък с Манчестър Сити в Шампионската лига. Мачът на “Сантиаго Бернабеу” завърши 3:3 и се превърна в истинско зрелище.

“Получи се равностоен и много качествен мач. Всичко беше добре, когато съумявахме да осъществим висока преса. Опитахме се да извлечем максимума при прехода от защита в атака. Със сигурност не очаквахме да получим толкова ранен гол. След това реагирахме позитивно и в продължение на 60 минути играхме силно. После ни вкараха два гола, които нямаше как да бъдат предотвратени. Като цяло, не смятам, че ранното попадение оказа влияние”, коментира Анчелоти.

“Мисля, че изненадахме съперника със системата ни на игра. При втория гол отиграхме ситуацията перфектно. С Винисиус и Родриго на левия фланг имахме възможност да създаваме опасни положения и го направихме. Доволен съм”, подчерта италианецът.

“Надявах се да вземем поне минимална преднина у дома, но и сега не трябва да сме разочаровани. Хвърлихме много усилия и ако играем по същия начин и в реванша, можем да продължим напред”, убеден е Анчелоти.

“Лунин беше много сигурен в играта с крака. При втория и третия гол на Манчестър Сити той нямаше какво да направи. Според мен грешката при първото попадение не му се отрази”, добави наставникът на Реал Мадрид.

Последвайте каналите ни в: