Две от Елитните юношески формации на Лудогорец забиха звучни шамари на своите опоненти от ЦСКА (София). На свой терен момчетата до 15 и до 16 години убедително надиграха и се наложиха на столичани в сблъсъци от XXII кръг в първенствата.

Елитният тим Лудогорец U16 премаза с 4:0 ЦСКА (София). Мачът от XXII шампионатен кръг се изигра в комплекс "Гнездо на орли".

"Орлетата" на старши треньора Росен Маринов показаха своите "нокти" и доминираха на терена през цялото игрово време, като напълно превъзхождаха своя съперник. 

Елисей Съров откри резултата още в 13-тата минута след първия съдийски сигнал. Отново той бе точен и в 23-тата минута, удвоявайки преднината за своя отбор след отлична многоходова комбинация. Точно 10 минути по-късно Димитър Мрънков успя да надбяга защитниците на столичани и реализира за 3:0 след асистенция на Максим Минков. Благодарение на отличната си игра, "орлетата" се оттеглиха на почивката с три гола аванс. След подновяването на играта Калоян Божков оформи крайното 4:0. Голът падна в 61-вата минута.

И през двете части на срещата футболистите на Лудогорец успяха да изработят още няколко стопроцентови голови положения.

Поздравявам всички футболисти за днешната им игра! Винаги искам да виждам точно това лице на отбора, във всички наши мачове, коментира страши треньорът на Лудогорец U16 Росен Маринов.

Трите точки увеличават спокойната преднина на разградския тим на върха в Елитната група до 16 години. В следващия кръг от шампионата "орлетата" ще гостуват на Спартак (Плевен).

 

Момчетата от Елитния тим Лудогорец U15 отвяха с 5:0 съперниците си от ЦСКА (София). Срещата от програмата на XXII кръг се изигра в комплекс "Гнездо на орли".

В началото на срещата разградчани бяха близо на откриването на резултата, но Николай Попов се озова в засада и попадението му в мрежата на ЦСКА бе отменено. 18 минути след първия съдийски сигнал Лудогорец все пак успя да поведе в резултата, като точен за своя тим бе Еди Дончев, който се разписа след асистенция на Джем Андонов. Преднината за лидерите в Елитната група от Разград бе удвоена в 34-тата минута. Попадението реализира Веселин Атанасов след асистенция на Ястиян Георгиев. Двата тима се оттеглиха на полувремето при резултат 2:0 за "орлетата".

Класическото 3:0 оформи Николай Попов в 52-рата минута. Помощ за попадението оказа асистенция на Веселин Атанасов, който сам реализира още два гола в 60-тата и 70-тата минута. Попаденията в мрежата на столичани дойдоха след асистенции на Тодор Тодоров и Джем Андонов.

Поздравявам момчетата за раздаването в играта. Имам известни забележки относно изграждането на атаките и заемането на правилните позиции през първото полувреме, но със сигурност умората от двата шампионатни мача, играни през три дни, оказа влияние, коментира старши треньорът на Лудогорец U15 Милен Маринов.

Въпреки сгъстената си програма, "орлетата" показаха, че са издръжливи на забързаното темпо и дори честите и тежки разменни мачове от първенството не са пречка да пазят лидерската си позиция в Елитната група. В следващия кръг талантите на Шампиона предстои да гостуват на Спартак (Плевен).