Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 завъртяха изключително скучно равенство 0:0 на Колежа. Единственият момент в мача, в който атмосферата се наелектризира, бе влизането на Бирсент Карагерен на терена, което отприщи емоции, както в публиката така и в него. Това събуди и двата отбора и те заредиха по-опасни атаки към двете врати, които вдигнаха адреналина на публиката, но 15 минути футбол, трудно биха компенсирали 75 минути постна продукция.

За съжаление на канарчетата, в този мач, който се очакваше да е оспорвана битка за влизате в Топ 6, те загубиха нападателя си Георги Николов заради контузия. Временният лидер в голмайсторската листа на Първа лига е със съмнения за скъсани кръсни връзки на коляното.

В 10-ата минута Педриньо проби отляво, след което сви топката за Талис, който шутира, но над вратата. В 24-ата минута канарчетата понесоха голяма загуба. Георги Николов напусна терена принудително, а неговото място беше заето от Мохамед Брахими. Две минути по-късно Хидайет Ханкич закова топката в ръцете си след удар на Педриньо от фаул. Ботев отговори с изстрел на Ники Минков, насочен точно под горната греда. Стражът Петър Маринов подложи ръката си и изби в корнер. В 39-ата минута Симеон Василев подцени една наглед лесна за отиграване топка. Това позволи на Акере да отнеме, но крилото на Ботев взе грешното решение да стреля, вместо да навлезе към наказателното поле. В края на полувремето Ботев създаде чудесна възможност за гол. Николай Минков подаде по земя, а Атанас Чернев с едно докосване върна топката към свободния на границата на наказателното поле Акере. Той пробва удар към далечния ъгъл, който беше крайно неточен.

 

Скуката завладя всички, защото на терена трудно двата отбора достигаха до добри възможности за гол. В 57-ата минута вратарят Петър Маринов боксира топката след удар на Константинос Балоянис от фаул. В 71-рвата минута Кристиан Нвачукву, появил се на терена малко преди това, стреля от пенталтерията, но твърде слабо и не затрудни вратаря на гостите. В 72-рата минута минута Ботев беше близо до гола, но късметът не беше с Мохамед Брахими. Той показа добри индивидуални качества и потърси горния далечен ъгъл на вратата. Ударът му беше хубав, но се отби в горната греда, а след това защитата на ЦСКА 1948 изчисти. В 76-ата минута Талис шутира неточно за гостите.
Последваха няколко опасни и остри атаки на Ботев Пд, но канарчетата така и не стигнаха до гол, с който да възнаградят публиката си. Червените от столицата пък имаха 3 възможности за гол в продължението на срещата, но също ги пропиляха с лека ръка.