Ерик тен Хаг е разочарован, след като от събота насам неговият Манчестър Юнайтед пропусна да спечели два мача, в които водеше до финалните минути. Първо играчите на нидерландския мениджър допуснаха Брентфорд да изравни за 1:1, а в четвъртък се провалиха срещу Челси, допускайки късен обрат от 3:2 до 3:4.

Това прави задачата на тима да се класира за Шампионската лига още по-трудна, а сега предстои и сблъсък с лидера Ливърпул. Освен това наставникът заяви, че на този етап не знае дали Джони Еванс и Рафаел Варан ще бъдат на линия за срещата на "Олд Трафорд". Двамата защитници се оказаха с контузии след мача с Челси.

“Първо трябва да се справя с последиците от загубата от Челси. Нужно е бързо да се възстановим и да обърнем нещата в наша полза. Очакваме следващите мачове с нетърпение. От един ядосан и подивял футболист можеш да извлечеш голяма енергия и това трябва да направим”, заяви Тен Хаг.

“Само през изминалите дни загубихме пет точки в добавеното време. Това струва много, защото точките стават все по-скъпи и скъпи, след като намалява броят на оставащите двубои. Наясно сме с това и трябва да наваксаме”, продължи мениджърът на Юнайтед.

“Изоставаме с много точки и ще бъде трудно, но отборът ни има характер и ще продължим да се борим. Ще се борим още сега с Ливърпул. До края на сезона трябва да сме безгрешни. Разполагаме с качествен отбор, с някои много добри футболисти и можем да се представяме на високо ниво. В състояние сме да се надиграваме и да побеждаваме най-добрите отбори в Премиър лийг. Ако можем да постигнем това, то ще го правим и в Европа”.

“Трябва да се научим как да печелим срещите. Срещите с Челси и Брентфорд бяха възможности да покажем как се печелят мачове. Сега всички трябва да реагираме като едно цяло и да вземем по-добрите решения. Все още сме в турнира за Купата на Англия и се борим за участие в Шампионската лига. Освен това наближава Европейското първенство, заради което мисля, че мотивацията сред самите футболисти би трябвало да бъде голяма”.

Тен Хаг се обърна и към привържениците на Юнайтед с молба да не провокират феновете и футболистите на Ливърпул със скандирания по трагични теми като “Хилзбъро” и “Хейзел”.

Erik sends a personal plea to supporters ahead of Sunday's match 👇#MUFC

— Manchester United (@ManUtd) April 5, 2024
Последвайте каналите ни в: