Наставникът на Лацио Игор Тудор описа драматичната победа с 1:0 над бившия си тим Ювентус като своя мечтан дебют начело на “орлите”.

“Това е най-добрият дебют, на който можех да се надявам. Прекрасно е, че спечелихме по този начин и нямаше как да стартираме това ново начинание по-добре. Радвам се за момчетата и за начина, по който интерпретираха мача. Те го стартираха правилно. Дали е съдбовно, че дебютирах срещу Юве? Не вярвам в добрия или лошия късмет, а само в усърдната работа. Тренираме здраво и случващото се в мачовете е последствие от това, което правим по време на тренировките. Не искаме да имаме оправдания”, коментира Тудор след вчерашния двубой.

Младият специалист беше запитан също така за победното попадение на Адам Марушич, решението си да пусне Валентин Кастейянос като титуляр вместо Чиро Имобиле и за това дали ще настоява Фелипе Андерсон да остане на “Олимпико”. “Марушич отбеляза страхотен гол. Той просто ме е чакал да дойда тук и да го накарам да разбере, че всъщност е крило, а не бек. Имобиле знаеше, че беше правилно да започне Кастейянос вместо него след двата му гола в предишния мач. Тук съм, за да мотивирам футболистите, но и те трябва да ми покажат решителност. Видях Имобиле гладен, като той иска да покаже най-доброто в оставащите два месеца, от което съм доволен. Що се отнася до Андерсон, мога само да изкажа мнението си, а именно, че той е професионалист, който не се пести, а също така има качество и скорост. Мисля, че той е изключителен футболист”, добави бившият защитник на ”бианконерите”.

Последвайте каналите ни в: