Отборите на Балкан и Рилски спортист излизат един срещу друг в един от най-интересните мачове на 27-ия кръг в Националната баскетболна лига. Срещата започва днес на обяд от 13:00 часа в зала “Арена Ботевград” и ще бъде предавана на живо в ефира на Max Sport 2.

Ботевградчани са бетонирани на четвъртото място в таблицата на Първата шестица с баланс от 16-10, като най-вероятно ще завършат редовния сезон именно на тази позиция. От своя страна пък Рилски спортист е замесен в битката за челото, като самоковци са на върха заедно с Черноморец - и двата тима разполагат с актив от по 21-5.

Шампионите от Балкан разкриха част от своя потенциал в дебютния мач на Васил Христов като старши треньор на тима преди три дни. Тогава “зелените” се разправиха с ЦСКА с 86:59 в Ботевград, като така те прекъснаха негативната серия то две поредни загуби, която бе оставена от бившия вече наставник на тима Небойша Кнежевич.

Рилски спортист пък се намира в безупречна серия от 15 поредни победи в НБЛ, която изстреля отбора на Любомир Киров до челото в класирането. Рилецо няма загуба в първенството от началото на календарната година и се превърна в най-постоянния отбор в този период. Все пак самоковци записаха едно поражение на сметката си - в турнира за Купата, където отстъпиха драматично на домакините от Черноморец със 73:75.

Балкан и Рилски си размениха по една домакинска победа през този сезон, като първо ботевградчани спечелиха с 81:70 в своята зала, а след това Рилецо си върна с 69:64 в Самоков.

Последвайте каналите ни в: