Наставникът на Барселона Чави Ернандес не смята, че битката за титлата в Ла Лига е решена. Девет кръга преди края каталунците са на 8 точки от Реал Мадрид, като предстои и директен мач между тях на “Бернабеу”. Този уикенд Барса го очаква домакинство на 11-тия Лас Палмас, а “белите” посрещат четвъртия Атлетик Билбао.

Ето акцентите от пресконференцията на треньора на шампионите:

Какъв двубой очаквате срещу Лас Палмас?
Късметлии сме, че нашите играчи се завърнаха здрави от ангажиментите си с националните отбори. Очаква ни мач срещу съперник, който играе много силно. Футболистите му имат характер и трудно губят топката. Състезателите на Лас Палмас имат ДНК близо до това на Барса, защото са много силни в технически аспект. Ще ни бъде трудно изобщо да им отнемаме топката. Тя няма какво да губят и имат много за доказване.

Какво е състоянието на Жул Кунде, Роналд Араухо и Марк-Андре тер Стеген?
И тримата са добре. Андреас Кристенсен обаче няма да е в състояние да играе.

Капан ли е този мач?
Да, особено заради факта, че футболистите се завръщат след двубоите си с националните състави. Казах им да забравят всичко досега и да знаят, че има два трофея, за които все още играем. Последните ни два двубоя бяха отлични и като цяло се намираме в много добра форма. Този мач е много важен за борбата за титлата в Ла Лига, защото трябва да продължим да поставяме Реал под напрежение.

Притеснен ли сте от голямата разлика във времето между тази среща и сблъсъка с ПСЖ в ШЛ (10 април)?
В момента е нужно да превключим отново на клубен футбол. Има време за срещите с Пари Сен Жермен. Сега трябва да се съсредоточим върху първенството, защото искаме да се борим за златото, и мисля, че имаме сили за това.

Какво мислите за Роберт Левандовски?
По природа той е лидер: винаги ни е помагал и винаги се е раздавал. Сега Роберт се намира в отлична форма. Последният ни двубой (3:0 срещу Атлетико Мадрид - б.р.) беше един от най-силните му за Барса.

Как се справяте с паузата в първенствата?
Беше хубаво, че имахме няколко дни, в които да тренираме и да се подготвим за дуела с ПСЖ, но и да се фокусираме върху мача с Лас Палмас, който няма да е лесен. Силите ни ще бъдат изстискани, но пък това ще е добър тест за идващото след това.

Последвайте каналите ни в: