Манчестър Юнайтед засилва интереса си към защитника на Ювентус Глейсон Бремер. Откакто сър Джим Ратклиф пое властта на "Олд Трафорд", името на бразилеца все по-често се спряга за евентуален трансфер и изглежда в клуба наистина подготвят оферта за него през лятото, съобщава "Калчомеркато".

Не е тайна, че новото ръководство на "червените дяволи" подготвя сериозно подсилване на състава за новия сезон, а една от първите задачи е стабилизиране на защитата. В центъра на отбраната се очакват най-сериозни размествания, като бъдещето на Джони Еванс, Рафаел Варан и Хари Магуайър е доста несигурно, а при всички положения клубът ще вземе поне един нов играч в тази зона, като все повече се говори, че това ще бъде именно Бремер.

27-годишният бранител бързо се превърна в основен играч за Ювентус след трансфера си от Торино за 44 млн. евро през 2022 година. До момента той има 72 мача, 7 гола и 1 асистенция с екипа на "старата госпожа". Наскоро той подписа договор до 2028 година, така че торинци със сигурност ще поискат доста сериозна сума от порядъка на 70-80 млн. евро за правата му, ако изобщо се съгласят да се разделят с него.

Манчестър Юнайтед не е единственият кандидат за подписа на Бремер, който има и 4 мача за националния отбор на Бразилия. Преди време името му бе свързвано и с Челси и Арсенал, но за момента не е ясно дали лондонските грандове продължават да се интересуват от него.

Последвайте каналите ни в: