Защитникът на Интер Франческо Ачерби ще разбере през следващата седмица дали ще бъде наказан по обвинението, че е обидил бранителя на Наполи Жуан Жезус на расистка основа, пише “Гадзета дело спорт”. Тогава се очаква да приключи разследването на федералния прокурор Федерико Кине по случая.

Според изданието за днес е предвидено изслушването на Жезус, а утре Ачерби ще даде своите показания от тренировъчната база на “нерадзурите” с клубен адвокат до себе си. Може да се наложи да бъде привлечен като свидетел и главният съдия на двубоя Федерико Ла Пена, на когото бразилският играч се оплака още на терена при ремито 1:1 между Интер и Наполи.

Ако Кине успее да свърши своята работа навреме, той ще изпрати всички необходими документи на спортния съдия Жерардо Мастрандреа преди уикенда. Така решението по случая би трябвало да е ясно другата седмица. Ако Ачерби бъде признат за виновен, той ще бъде наказан за поне 10 мача, което ще сложи край на неговия сезон. Санкцията може да извади 36-годишния играч и от участие на Евро 2024 с националния отбор на Италия.

Последвайте каналите ни в: