Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев натрупа вече седем поредни мача без загуба, от които три победи, но това не пречи на медиите в Румъния да се съмняват в бъдещето му начело на отбора. В последната среща от редовния сезон Петев спечели градското дерби с У Крайова 1948 с 2:1. След края на двубоя президентът Михай Ротару беше попитан за бъдещето на 48-годишния специалист и без да се замисли, бизнесменът заяви, че не може и дума да става за раздяла с българина. Освен това, Петев беше избран и за треньор на кръга.

"Не, не! Не обмисляме смяна на Петев. Вече прекалих – с четвърти треньор сме този сезон. Негово беше решението да извади Крецу и трябва да признаем, че му се получи. Целият отбор заслужава поздравления", каза Михай Ротару в телевиознното предаване "Digi Sport Special".

В същото телевизионно шоу постът на Петев коментираха бившият рефер на ФИФА Константин Зота и президентът на Борда на директорите на ФКСБ Михай Стойка. Зота е категоричен, че единствено победата в неделя е спасила поста на българина. Слухове за уволнението на Петев вървяха и след равенството 2:2 при гостуването на Ботошани в средата на февруари.

"Ако беше загубил срещу У Крайова 1948 гарантирам, че това щеше да бъде последният му мач", заяви Зота.

Бившият рефер и Михай Стоика се обединиха около твърдението, че незнанието на румънски език продължава да бъде бариера в общуването на Ивайло Петев със собствените му играчи и представителите на медиите пресата. От своя страна българският треньор е изненадан, че огромна част от футболистите не знаят английски език.

Университатя (Крайова) ще участва плейофите за титлата в Румъния, където отборите стартират с точков актив, който е на половина на спечеления в редовния сезон. В групата за титлата тимът на Петев започва с гостуване на ЧФР Клуж на 16 март (събота).