Отборите на Фейенорд и Рома завършиха наравно 1:1 в сблъсъка помежду си на „Де Кайп“ от елиминационните плейофи в Лига Европа.

Ремито в крайния резултат не е изненадващо предвид факта, че двубоят беше много равностоен и в двете полувремена. В 40-ата минута Леандро Паредес можеше да изведе „вълците“ напред, но топовният му изстрел от голяма дистанция беше избит от Тимон Веленройтер в напречната греда. За сметка на това ротердамци взеха аванс в добавеното време преди почивката, когато Куилиндши Хартман центрира към непокрития Игор Пайшао, който беше точен с глава.

😘 pic.twitter.com/oC84DJlWOZ

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) February 15, 2024

През втората част обаче „джалоросите“ успяха да стигнат до изравнително попадение, като то дойде в 67-ата минута. Тогава Леонардо Спинацола центрира към Ромелу Лукаку, който се пребори с противниковия капитан Давид Ханчко и се разписа с глава. Това беше гол номер 26 за нападателя в турнира, с което той се изравни с Ариц Адурис на третото място във вечната голмайсторска ранглиста на Лига Европа. 20 от тези попадения са паднали в последните 17 срещи на белгиеца в състезанието. В добавеното време на днешния двубой резервата Лука Иванушец можеше да отбележи победно попадение за домакините, но прекият му свободен удар срещна близката греда.

26 - Romelu Lukaku (26 goals) has equalled Aritz Aduriz in third place among the top scorers in the UEFA Europa League (since 2009/10). Only Radamel Falcao and Pierre-Emerick Aubameyang (both on 30) have scored more goals than the Belgian. Podium.#FeyenoordRoma #UEL pic.twitter.com/3GMjwDYZCW

— OptaPaolo (@OptaPaolo) February 15, 2024

Така интригата за това кой от двата тима ще продължи към осминафиналите на Лига Европа се запази за реванша на „Олимпико“ след седмица.

Последвайте каналите ни в: