Роял Юнион СЖ и Айнтрахт (Франкфурт) завършиха 2:2 в първа среща за двата тима от плейофния мач за класиране на 1/8-финалите от Лигата на конференциите. Германците поведоха с два бързи гола на Чаиби Фарес (3') и Саша Калайджич (10'), но храбрият белгийски тим не се предаде и успя да измъкне равенството с попадения на Матиас Расмусен (32') и Густаф Нилсон (68'). По този начин Роял Юнион СЖ остана без загуба вкъщи в последните си пет домакинства в Европа, а реваншът е след седмица във Франкфурт.

Айнтрахт успя да поведе рано-рано още в 3-тата минута. След добра атака на "франките" Ниелс Нкунку проби опасно и подаде на Саша Калайджич, чийто удар бе блокиран. Най-бързо реагира обаче Чаиби Фарес, който от непосредствена близост откри - 0:1 за гостите. Ранното попадение сякаш шокира Роял Юнион СЖ, като само седем минути по-късно белгийците получиха ново попадение. То дойде след брилянтна контраатака, като отново главни действащи лица бяха Фарес и Калайджич. След изпълнение на корнер за Роял Юнион, германският тим открадна топката и алжирският национал успя да изведе нападателя очи в очи със стража на домакините Хайнц Линднер, а австрийският национал не пропусна и направи резултата 0:2. Чаиби можеше да реализира още едно попадение няколко минути по-късно, но ударът му бе спасен от вратаря на белгийците.

Les Saint-Gillois ne lâchent rien. 💛💙

Union showed great determination to get back level. See you next week in Germany! 👊 #USGSGE pic.twitter.com/IuO2nH8dLJ

— Royale Union Saint-Gilloise (@UnionStGilloise) February 15, 2024

Домакините все пак успяха да се поокопитят и съумяха да върнат едно попадение. То дойде в 32-рата минута, когато Мохамед Амура навлезе опасно отдясно и пусна успореден на вратата пас, а за Матиас Расмусен остана най-лесното и той насочи топката в мрежата на Кевин Трап - 1:2.

През втората част белгийците вдигнаха оборотите и успяха да изравнят в 68-ата минута. Густаф Нилсон се възползва от подаване на голмайстора Расмусен и с премерен удар чукна топката над Трап и направи 2:2. Десетина минути по-късно пък Шарл Вануте от домакините получи втори жълт картон за игра с ръка и бе изгонен. До края сякаш и двата отбора бяха доволни от този резултат и не предприеха допълнителни рискове.

Последвайте каналите ни в: