Килиан Мбапе е взел решение да напусне ПСЖ и го е обявил лично на президента на клуба Насер Ал Келайфи, твърдят редица световни медии.

Мбапе и Ал Келайфи са се срещнали днес, за да може Мбапе да даде окончателен отговор на офертата на парижани за удължаване на договора му, но изборът му е да напусне като свободен агент.

Фаворит за подписа му е испанският гранд Рерал (Мадрид), но сериозни шансове има и английският Ливърпул, който да го изкуши с проект след напускането на Юрген Клоп.

В интернет вече се появиха всевъзможни колажи с потенциални нови отбори на звездата.

Килиан Мбапе има 184 гола и 71 асистенции във френската Лига 1, като е изиграл 236 мача в първенството, играейки за Монако и Пари Сен Жермен. 

В Шампионска лига нападателят е отбелязал 44 гола и е добавил 26 асистенции. Той също е световен шампион с Франция, като на последния Мондиал успя да отбележи хеттрик на финала срещу Аржентина, макар и "петлите" да загубиха битката за трофея с дузпи.
 

BREAKING: Kylian Mbappé has now informed PSG president Nasser Al Khelaifi that he will LEAVE the club as free agent.

The terms of the departure are yet to be fully agreed but he will LEAVE Paris in the summer — Kylian has yet to fulfil his commitments to the club.

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano)