Отборът на Сър Суса Вим (Перуджа) обяви удължаването на договора на още един много важен волейболист от тима.

Перуджа продължи договора на украинския посрещач Олег Плотницкий за още два сезона до 2026 година.

Така на практика Плотницкий стана вторият важен състезател на тима, който продължи договора си, след като по-рано това стори и разпределителя Симоне Джанели.

Така Анджело Лоренцети със сигурност ще гради нови тим на Перуджа около Джанели и Плотницкий.

„Пристигнах в Перуджа през 2019 година и сега се чувствам като човек роден тук, наистина тук се чувствам като у дома си. Чувствах голямо доверие към мен от страна на президента и клуба (б.а. Джино Сирчи), мога само да благодаря и да съм щастлив, защото това е знак, че израствам и че съм на прав път. В големи отбори като Перуджа не можеш да останеш дълго, ако не демонстрираш нещо важно и съм щастлив, че мога да кажа, че моята история с клуба продължава”, бяха първите щастливи думи на 26-годишният посрещач.

View this post on Instagram

A post shared by Oleh & Anna (@oleh_anna_family)

“Идолът на “Пала Бартон” остава тук! Сър Суза Вим (Перуджа) обявява подновяването на договора за още два сезона с украинския посрещач Олег Плотницкий. След подновяването със Симоне Джанели и това с Роберто Русо, с когото Олег Плотницкий пристигна в Перуджа през 2019 г., тимът на президента Сирчи избира нова фундаментална цел на бъдещия проект, като гарантира оставането на 26-годишния волейболист, който е роден във Виница до 2026 година. Пет сезона на любов и страхотен волейбол, които Олег е преживял досега в Перуджа. Пет сезона, които видяха как невероятният талант момчето със силна лява ръка разцъфтява, нараствайки драматично година след година с упорита работа във фитнеса, докато той се превърна в играч от световно ниво. Олег Плотницкий спечели с Перуджа. 4 Суперкупи на Италия, 2 Купи на Италия и 2 Световни клубни първенства”, написаха в официалното съобщение на Перуджа.

Олег Плотницкий бе на 22 години, когато се появи в “Пала Бартон” за първи път с “черно-бялата” фланелка.

„Да, пристигнах наистина млад и първите мечти, които имах, като спечелване на първия трофей или ставане MVP на събитие или мач в Шампионската лига и ги видях сбъднати тук. Като играч израснах много, имам още много да израствам и много да подобрявам, но, както казах преди, пътят е правилният. Вярвам, че с всеки треньор, който съм имал тук, съм подобрявал някои аспекти от играта си. При някои може би малка част, при някои подобрението беше 360° и веднага и ми се струва, че го виждаме добре този сезон. И тогава станах баща тук. Свят е роден в Украйна, но го заченахме в Перуджа (смее се Олег). Идването на Свят ме накара да стана малко по-сериозен в къщи, ама само вкъщи де. Съотборниците ми го знаят, не мога да мълча повече от 10 минути и в това съм същият, който пристигна преди 5 години, само че днес говоря италиански по-добре. Шегата настрана, Анна и Свят живеят добре в Перуджа и това е още нещо, което е от решаващо значение за мен. Говорих с Ана относно решението ми да остана, нейните отговори бяха важни. Тук Свят е щастлив, обича да идва в залата, да играе с талисмана и да гледа нашите фенове”, каза Олег Плотницкий.

Да, феновете... специалната връзка между Олег и публиката в “Пала Бартон”не е мистерия.

View this post on Instagram

A post shared by Oleh & Anna (@oleh_anna_family)

Последвайте каналите ни в: