Капитанът на Байерн Мюнхен Йошуа Кимих не е доволен от състоянието на отбора и от своя статут в клуба, твърди германското издание Sport Bild. Националът на Германия е бил много разочарован и от смяната си при загубата от Вердер Бремен (0:1) в последния мач на тима в Бундеслигата. 

Кимих, който има 82 мача за Германия и 6 гола, не е уверен в дългосрочното си бъдеще и все по-усилено обмисля вариант, при който да изчака изтичането на настоящия му контракт, който е до лятото на 2025-а, след което да премине в Барселона. Каталунците имат контакти с играча от доста време, но не планират да харчат сериозна сума за привличането му поради лошото финансово състояние на тима. На "Камп Ноу" обаче биха го привлекли веднага при възможност за свободен трансфер, както взеха през последното лято Илкай Гюндоган от Манчестър Сити. 

Йошуа Кимих играе за Байерн от 2015, когато беше привлечен от Щутгарт. Халфът има 247 мача и 26 гола за германския шампион, който се бори за рекордна 12 поредна титла през този сезон в Бундеслигата.