Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТР 250 в Бризбън с награден фонд 661 585 долара. 22-кратният носител на титли от Големия шлем не срещна трудности и победи с лекота 102-рия в света австралиец Джейсън Къблър с 6:1, 6:2.

Испанецът, който не бе играл близо година заради контузии, показа, че постепенно възвръща формата си и след успеха срещу Доминик Тийм в първия кръг, сега не даде сет и на представителя на домакините Къблър.

𝑽𝑨𝑴𝑶𝑺 💪@RafaelNadal defeats Kubler 6-1, 6-2 to reach his 225th tour-level quarter-final, first since 2022 Wimbledon.@BrisbaneTennis | #BrisbaneTennis pic.twitter.com/fHkSkHhHqF

— ATP Tour (@atptour) January 4, 2024

Надал започна ударно и спечели първите пет гейма, за да приключи първия сет с 6:1. Испанецът проби сервиса на съперника още в първия гейм на втория сет и до края не изпусна инициативата. След още един пробив испанецът приключи мача с 6:2 след 1:23 часа игра.

Rafa with a no look smash 🤯@RafaelNadal | @BrisbaneTennis | #BrisbaneTennis pic.twitter.com/00I49Ey3iD

— ATP Tour (@atptour) January 4, 2024

"Започнах много силно, бях уверен и готов за игра от основната линия. Чувствам се добре, щастлив съм", коментира Надал в интервюто на корта след мача.

Some things never change 😅 #BrisbaneTennis pic.twitter.com/kDW5tW1geM

— Brisbane International (@BrisbaneTennis) January 4, 2024

На четвъртфиналите Надал ще срещне още един представител на домакините - Джордан Томпсън и при успех срещу него може да се изправи срещу Григор Димитров на полуфиналите, ако българинът преодолее друг австралиец Ринки Хиджиката.