Вчерашното истанбулско дерби между Фенербахче и Галатасарай (0:0) може и да не оправда очакванията за зрелище на терена, но въпреки това двата клуба привлякоха внимание с взаимни нападки след края на двубоя.

Причина за това стана публикация на Галатасарай в социалните мрежи. От клуба качиха снимка на своята звезда Мауро Икарди, на която се вижда как той е с насисено око след мача. „Тези, които искат справедливост само за себе си, продължиха да манипулират турския футбол по всеки канал тази вечер. Ние споделяме това, което съдийската комисия, стаята на ВАР и 26 камери не успяха да видят и отново се чувстваме засрамени от тяхно име. Надяваме се, че някой ден тези, които доведоха турския футбол до това положение, ще бъдат засрамени…“, гласи коментарът на „Джим Бом“ към публикацията.

Bro is that not Djiku punching Icardi in the face?? pic.twitter.com/niARTlBYWN

— KOBINA (@kobinaMens2) December 24, 2023

Претенциите на Галатасарай са за неотсъдена дузпа за удар на Александър Джику срещу Икарди в наказателното поле на „фенерите“ в 22-рата минута на срещата. От Фенербахче обаче контрираха с обяснението, че синината на аржентинеца е от друга ситуация в мача, когато той си удари главата в гредата на едната от двете врати. „Опитват се да се изкарат жертви чрез играч, който се удари в гредата. Нека обществеността да прецени“, беше лаконичният отговор на „канарчетата“.

Kale direğine çarpan oyuncu üzerinden mağduriyet yaratmaya çalışmak. 🤐
Kamuoyunun takdirine. https://t.co/OxtWQdsNg6

— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) December 24, 2023

Снимката на Икарди беше споделена и от популярния журналист Фабрицио Романо, което предизвика възмущението на нападателя на Фенербахче Един Джеко. „Човекът удари гредата с главата си, като те го качват в Инста и плачат за дузпа. Типично за тях… срамота… Бъди сериозен, Фабрицио Романо. Ти си по-добър от това…“, написа босненският национал в коментар под публикацията, като реакцията на играча събра над 225 хиляди харесвания. „Разбира се, братко. И двете изявления са там. Първоначалната публикация на Гала и отговора на Фенербахче. Голяма прегръдка“, отвърна му трансферният експерт.

pic.twitter.com/pxLxR4a2NT

— 23.Şampiyonluk Reggie Jacksonı (@ReggieJacksonGS) December 24, 2023

Още на 29 декември предстои нов сблъсък между Фенербахче и Галатасарай, като този път той ще бъде за Суперкупата на Турция.

Edin Džeko going at it with Fabrizio Romano 😂

Icardi ran into the goal post and hit his head 😳 pic.twitter.com/XlTiNKj9Wc

— BH Live 🇧🇦 (@BHlive_official) December 24, 2023