Юношите на „Етър“ U17 пречупиха „Септември“ (София) в интригуващ мач в 15-ия кръг на елитната група. Възпитаниците на Стефан Николов поведоха още в началото и с перфектна тактика спечелиха с 1:0, като вратарят Любомир Лазаров и защитата пред него се справиха отлично с напора на гостите.

Още в 4-ата минута Радослав Найденов получи прецизен извеждащ пас от Веселин Ангелов и с техничен удар прати топката в мрежата – 1:0.

„Септември“ пренесе играта напред и  подложи на постоянни атаки вратата на етърци. В 11-ата минута Виторио Шотев излезе сам срещу вратаря Лазаров, който спаси с крак. Малко след това стражът на „виолетовите“ улови и удар на Александър Джамов от фаул. Два пропуска до почивката направи Ангел Ганев, който първо в 30-ата минута се откъсна сам срещу вратаря, който спаси, а в края на полувремето нов негов удар бе спасен от Любомир Лазаров.

Тонислав Донков от етърци в 65-ата минута стреля от пряк свободен удар, но вратарят на гостите улови. „Септември“ засилваше натиска с всяка следваща минута и в 70-ата минута след остро центриране отдясно Кристиян Илиев се размина с топката пред опразнената врата. Десет минути по-късно отличният Любомир Лазаров спаси и удар от пряк свободен удар, а до края „болярите“ с правилни тактически действия така и не позволиха на съперника да стигне поне до точка.

„Етър“ дели 11-ото място с равни точки – по 16, заедно със „Септември“ и „Хебър“, а в последния си мач за есента ще изиграе отложеното си гостуване на предпоследния „Дунав“ (Русе), като мачът е в събота, 9 декември, от 13:00 ч.

„Етър“ U17: Любомир Лазаров, Веселин Ангелов, Антони Ангелов, Кристиан Боянов, Мартин Тотев, Никифор Гълъбов, Лъчезар Игнатов (84 Петър Петров), Преслав Денев (65 Даниел Генков), Тонислав Донков (90 Християн Цветков), Радослав Найденов, Преслав Петров.

sport-vt.com