Валенсия и Селта завършиха наравно 0:0 в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Двата тима изиграха сравнително скучен двубой, който не предложи много емоции на феновете, като в срещата имаше само един точен удар и той бе в полза на гостите. Момчетата на Рубен Бараха задържаха топката в по-големи периоди, но така и не успяваха да намерят начин да изострят случващото се на терена и да намерят път към вратата на Висенте Гуаита.

Най-доброто положение в този иначе не особено интригуващ двубой дойде в 28-ата минута, когато Хосе Гая успя да изведе Уго Дуро в добра позиция, но той стреля покрай вратата именно на Гуаита и пропусна отлична възможност да изведе домакините наред в резултата. Двата тима постепенно продължиха в безплодните си и вяли опити да се случи нещо на терена. Едва в 74-ата минута гостите стигнаха на свой ред до по-интересна ситуация, когато Карлес Перес успя да получи в наказателното поле и стреля, но топката премина над напречната греда. Единственият точен изстрел в мача дойде в 82-ата минута и той отново бе на сметката на гостите. Отправи го Яго Аспас, който получи добра топка на границата на наказателното поле, но Гиорги Мамардашвили показа, че е запазил концентрация и спаси.

За домакините от Валенсия това бе втори пореден двубой без победа в Ла Лига след разгрома от Реал Мадрид с 5:1 преди паузата за националните тимове. Те все пак се задържат в горната половина на таблицата и са девети с 19 точки. Селта пък продължава да е в опасната зона, като нямат успех от десет двубоя в първенството.