Шотландският национал Скот Мактоминей бе възмутен от поведението на футболистите на Грузия при равенството 2:2 в европейска квалификация в Тбилиси.

Халфът на Манчестър Юнайтед се оплака специално, че Гиорги Кочорашвили е "плакал като бебе", за да се опита да му изработи червен картон.

Грузия на два пъти повеждаше в мача с голове на Хвича Кварацхелия, но Мактоминей изравни в началото на второто полувреме, а в добавеното време Лоурънс Шанкланд оформи крайния резултат.

В края на двубоя Кочорашвили фаулира Мактоминей, след което шотландецът го избута, при което халфът на домакините падна на земята и започна да се държи за лицето, симулирайки получен удар.

"Всеки мач на такова ниво е важен. В Грузия има добри футболисти, но тяхното поведение на терена бе срамно. Те провокираха рефера през цялото време, но това е футболът. Трябва да се направи нещо срещу играчите, които постоянно симулират контузии. Всяка ситуация е трудна за преценяване, но да се търкалят и да плачат като малки бебета не е футбол. Ние искахме да играем футбол и да спечелим, докато те искаха само да провокират съдията", заяви Мактоминей, който вече има седем гола от старта на квалификациите.

Шотландия отдавна си осигури място на Евро 2024., a Грузия, която ще играе в плейофите, е на четвърто място с 8 точки.